Lyckades ta mig ut på årets första promenad, lite skämmigt men det har inte varit så kul att gå ut när det varit blött och halkigt. Men det stora problemet är nog att den sista förkylningen fortfarande känns i lungorna – jäkla Covid som ställt till det.

Men det var ganska trevligt ute, lite svårpromenerat dock – en skoter hade kört längs den väg som jag brukar gå och rivigt upp snön medan den var blöt, när den frös så resulterade det i rätt ojämn gångväg. Men kommer det lite snö nu så kommer det att bli mycket bättre.

Jag var på mitt livs första hundutställning i juni. Jag har visserligen ingen hund men jag tyckte det skulle vara kul att få se olika hundraser i verkligheten (normalt så ser jag bara schäfer, jämthund, västsibirisk laika, etc). Den här finska lapphunden tyckte jag var riktigt vacker … men jag har lite svårt för hur de låter när de skäller.

Det var lite kul att se hur väl hundägarna matchade hundarna ?. Jag kan väl säga att de som hade sådana där stora “bollklippta” pudlar inte klädde sig som de som hade en jämthund !!

I maj tog jag en 2.5 dagars tripp till Luleå. Det var det första “längre” besöket till Luleå sedan jag flyttade därifrån för över 20 år sedan, mycket var sig likt men det var en del nytt också. Det jag saknar mest är att det är riktigt ljust på nätterna, Umeå är betydligt mörkare.