Testar en kamera

Alltid kul att testa en ny kamera, fick låna en Nikon D4s över helgen. Den är definitivt bättre än min D700, inte jättemycket bättre men tillräckligt bra för att skillnaden ska märkas. De två saker jag var mest förvånad över var att ergonomin var bättre än min D700. D700n är definitivt mycket bra, men D4s är ändå bättre – alla knappar sitter på rätt ställe för mig.

Den andra saken är att den var så lätt att använda, trots att jag haft D700n i omkring 7 år så kände jag mig mer hemma med D4s. Kort sagt en riktigt trevlig kamera.

Tentajobb

Det är inget kul när jag sitter och har labbar att rätta, tentor att rätta, göra lektionsmaterial, artiklar att läsa, möten att gå på, email att svara på, etc. Och alltihopa ska ske NU.

När jag väl får tid över så är jag bara jättenöjd att sitta stilla i ett hörn och peta naveln.

Oppsi

NOT good, not good at all – ”Meltdown allows an adversary who can run code on the vulnerable processor to obtain a dump of the entire kernel address space, including any mapped physical memory. The root cause of the simplicity and strength of Meltdown are side effects caused by out-of-order execution.”