Blog |||

Jag fick Carcassonne Star Wars Edition i julklapp och har spelat det några gånger. Spelidén är liknande som den vanliga versionen - istället för vägar så finns det trade routes”, städerna har blivit astroidbälten och klostren är planeter. I stort så fungerar spelet precis som tidigare - jag har dock inte testat att spela i lag så jag kan inte uttala mig om det.

Den stora skillnaden är att man slåss om astroidbälten, planeter och trade routes. Det är med andra ord inte möjligt att två spelare delar på poängen för t.ex. ett astroidbälten utan istället så avgör man vem som vinner med hjälp av några tärningar. Detta tillsammans med färre meeples gör att spelandet sker i ett högre tempo än det vanliga Carcassonne. Jag tycker också det verkar som om resultatet är mer beroende av slumpen än normalt.

Jag tycker att det är en variant som är snabbare och agressivare än den vanliga, det blir inte samma planerade som i vanliga Carcassonne men å andra sidan så tar det inte lika lång tid att spela en omgång. Kort sagt en spel värt att spela.

Up next Vardagsglädje Det är alltid trevligt när man får bli lite glad för en grej som man vanligtvis tycker är ganska besvärlig. I går kväll gled jag in på Ica Maxi och skyltar
Latest posts My experiences from my first online conference (#ITiCSE2020) Not my dog iPad only, does it work Old habits die hard Is Adobes subscription model that bad? Photo Mechanic did help iPhone camera apps My favorite photo podcasts and YT channels Managing photos Photo Mechanic - could it solve my problems? Capture One A small advice on photo organization 11 dagar i Aberdeen Isn't Kendo interesting? TextExpander Two days ago I, for the first time, tried taking photos of Kendo. Fler bilder från Påsklägret i Linköping finns på mfoto. The most useless, stupid, irritating marketing term must be “award winning” … OK, I just got an old iPad Mini that can’t be updated past 9. What I want from the next version of iOS? My daughter just pointed out that today is the first day 17 years we have no pets in the house I didn’t know this … a portrait of Greta Garbo made in sand in a sandpit, no too far away from home Sigh … I just tried WP 5. Me upset??? This describes me pretty well - RSA ANIMATE: Drive: The surprising truth about what motivates us Look what I found in the mail today Hmmm, this is kind of disturbing. Do I really want to buy speakers/headphones which comes with an app and an agreement that it’s OK for the company to get info to what I listen, when I listen, where I listen so that they can “communicate” this to their “partners”? Just another test of sunlit, this time with one photo from my photo library and one from Flickr. Another picture from this morning. Cat picture … just to try out the new version of sunlit … I think I found a bug