Carcassonne Star Wars Edition

Jag fick Carcassonne Star Wars Edition i julklapp och har spelat det några gånger. Spelidén är liknande som den vanliga versionen – istället för vägar så finns det ”trade routes”, städerna har blivit astroidbälten och klostren är planeter. I stort så fungerar spelet precis som tidigare – jag har dock inte testat att spela i lag så jag kan inte uttala mig om det.

Den stora skillnaden är att man slåss om astroidbälten, planeter och trade routes. Det är med andra ord inte möjligt att två spelare delar på poängen för t.ex. ett astroidbälten utan istället så avgör man vem som vinner med hjälp av några tärningar. Detta tillsammans med färre meeples gör att spelandet sker i ett högre tempo än det vanliga Carcassonne. Jag tycker också det verkar som om resultatet är mer beroende av slumpen än normalt.

Jag tycker att det är en variant som är snabbare och agressivare än den vanliga, det blir inte samma planerade som i vanliga Carcassonne men å andra sidan så tar det inte lika lång tid att spela en omgång. Kort sagt en spel värt att spela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.