Blog |||

Såja, då har vi besökt årets upplaga av Åsele Marknad. Vi kom dit på lördagen men då var vädret ganska hurvligt, det regnade definitivt för mycket för att det skulle vara kul att gå runt någon längre stund.

Dagen efter var det dock perfekt väder, inte för varmt och inte för kallt. Marknaden verkade vara mindre i år än för några år sedan, det kändes som det var färre antal besökare och det var definitivt färre handlare.

Det största problemet tycker jag dock är likriktningen bland handlarna. Det är alldeles för många godis-, kläd- och korvförsäljare som säljer nästan identiska saker så det blir lite trist att gå runt och hitta samma saker överallt. Men det finns naturligtvis undantag, t.ex. godisförsäljare som förgyller marknaden.

Personligen saknar jag handlare som säljer konstiga prylar, sina egna uppfinningar, finurliga möbler och andra udda saker.

Men om man bortser från det så verkar folk ha det trevligt. Många träffar bekanta och stannar upp för att prata en stund

Andra är rätt nöjda med att sitta och titta på människorna som vandrar förbi

Sedan finns ju naturligtvis nöjesfältet som roar många, framför allt de yngre

De allra yngsta kan ju till och med hitta något spännande i ett gathörn.

Jo, jag tycker om att gå runt och titta på folk, se vad handlarna har att erbjuda och naturligtvis göra ett och annat inköp.

Up next droppe The Travel Bear
Latest posts My experiences from my first online conference (#ITiCSE2020) Not my dog iPad only, does it work Old habits die hard Is Adobes subscription model that bad? Photo Mechanic did help iPhone camera apps My favorite photo podcasts and YT channels Managing photos Photo Mechanic - could it solve my problems? Capture One A small advice on photo organization 11 dagar i Aberdeen Isn't Kendo interesting? TextExpander Two days ago I, for the first time, tried taking photos of Kendo. Fler bilder från Påsklägret i Linköping finns på mfoto. The most useless, stupid, irritating marketing term must be “award winning” … OK, I just got an old iPad Mini that can’t be updated past 9. What I want from the next version of iOS? My daughter just pointed out that today is the first day 17 years we have no pets in the house I didn’t know this … a portrait of Greta Garbo made in sand in a sandpit, no too far away from home Sigh … I just tried WP 5. Me upset??? This describes me pretty well - RSA ANIMATE: Drive: The surprising truth about what motivates us Look what I found in the mail today Hmmm, this is kind of disturbing. Do I really want to buy speakers/headphones which comes with an app and an agreement that it’s OK for the company to get info to what I listen, when I listen, where I listen so that they can “communicate” this to their “partners”? Just another test of sunlit, this time with one photo from my photo library and one from Flickr. Another picture from this morning. Cat picture … just to try out the new version of sunlit … I think I found a bug