Blog |||

Under de senaste veckorna har jag provat en av de nya inne-träningsformerna”: hostning. Själva träningen sker enskilt eller tillsammans med andra och går ut på att man spänner magmusklerna för att stötvis pressa ut luft genom munnen … gärna ljudligt. Det fina med denna träningsform är att den kan utövas vart som helst, i sängen, vid matbordet, i bilen, på jobbet, på bio, etc. Dock är den mindre omtyckt av andra personer på platser som bio och teater. Själva effekten av träningen är markant just i magområdet, magmusklerna får en kontinuerlig träning under dagen. Den längsta period jag har lyckats utöva denna träningsform är ca 3 månader och vid det laget var magmusklerna i alldeles ypperlig form.

Nackdelarna med hostning är att det kan vara svårt att sova, titta på TV, lyssna på musik, etc. Det är också möjligt att det uppstår en viss form av mobbning från omgivningen där andra personer vill att man ska avvika från TV-rummet, bio, teatern, etc. I de fall där man delar sovrum/säng med någon annan så kan man också få ondskefulla blickar och höra muttranden typ sova på soffan”. Även husdjur kan se missbelåtna ut - dock utan muttranden. En stor nackdel är att hostning oftast inte går att kombinera med andra träningsformer som t.ex. löpning, simning, sång, kampsport, etc. Det är därför tvunget att välja: hostning eller andra träningsformer.

Även om hostning har en lång historia i Sverige som träningsform så har den har inte riktigt fått sitt genombrott. Jag ska erkänna att hostning tidvis har varit enormt populär där en betydande del av befolkningen har utövat sporten, hostning har även uppmärksammats i både lokal och nationell media. Trots detta har jag inte sett att det ska finnas någon form av seriespel vare sig på lokalnivå eller nationell nivå. Jag har undersökt spridningen av hostning som sport/träningsform och det tycks vara något som utövas av hela mänskligheten oavsett sociala/ekonomiska förutsättningar. Hostning borde alltså kunna bli framtidens träningsform/sport där alla människor oavsett bakgrund kan delta.

Trots de många fördelarna och den stora potentialen som en internationell träningsform/sport kan jag inte rekommendera hostning. Jag är av den åsikten att träningen är för ensidig samt att de sociala faktorerna gör att det blir svårt att träna utan att bli socialt stigmatiserad.

För att sammanfatta: jag är jävligt less på att hosta nu!!!

Up next kvallsgodis paskhelgens planerade utsikt
Latest posts My experiences from my first online conference (#ITiCSE2020) Not my dog iPad only, does it work Old habits die hard Is Adobes subscription model that bad? Photo Mechanic did help iPhone camera apps My favorite photo podcasts and YT channels Managing photos Photo Mechanic - could it solve my problems? Capture One A small advice on photo organization 11 dagar i Aberdeen Isn't Kendo interesting? TextExpander Two days ago I, for the first time, tried taking photos of Kendo. Fler bilder från Påsklägret i Linköping finns på mfoto. The most useless, stupid, irritating marketing term must be “award winning” … OK, I just got an old iPad Mini that can’t be updated past 9. What I want from the next version of iOS? My daughter just pointed out that today is the first day 17 years we have no pets in the house I didn’t know this … a portrait of Greta Garbo made in sand in a sandpit, no too far away from home Sigh … I just tried WP 5. Me upset??? This describes me pretty well - RSA ANIMATE: Drive: The surprising truth about what motivates us Look what I found in the mail today Hmmm, this is kind of disturbing. Do I really want to buy speakers/headphones which comes with an app and an agreement that it’s OK for the company to get info to what I listen, when I listen, where I listen so that they can “communicate” this to their “partners”? Just another test of sunlit, this time with one photo from my photo library and one from Flickr. Another picture from this morning. Cat picture … just to try out the new version of sunlit … I think I found a bug